Συστέγαση οινοποιείων με άλλες δραστηριότητες

Εκδόθηκε στις 13.5.2016 η απόφαση του ΥΑΑΤρ που αφορά τον «Καθορισμό των όρων, προϋποθέσεων και των διαδικασιών λειτουργίας και ελέγχου των οινοποιείων στις περιπτώσεις συστέγασης με εγκαταστάσεις παραγωγής σταφιδίνης, μαρμελάδας και ξηρή σταφίδα, χυμού από σταφύλια ή με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν σάκχαρη και σακχαρούχες ύλες»( ΦΕΚ Β 1352/13.5.2016).

Ειδικά στις διατάξεις που αφορούν την συστέγαση οινοποιείων με εγκαταστάσεις παραγωγής χυμού από σταφύλια, στους ορισμούς της απόφασης διευκρινίζεται ότι μόνο για τα σταφύλια οινοποιίας επιτρέπεται η συστέγαση και όχι για τα επιτραπέζια σταφύλια εκ των οποίων η παραγωγή χυμού σταφυλής με συστεγαζόμενα οινοποιεία απαγορεύεται.

Η απόφαση αυτή αρχικά προέβλεπε την έγκριση συστέγασης οινοποιείων και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις με εγκαταστάσεις χωρίς την διάκριση ειδικά του χυμού σταφυλιών οινοποιίας.

Επίσης η συστέγαση εγκαταστάσεων οινοποιείων με άλλες εγκαταστάσεις (ειδικά με σακχαρούχες ύλες) διέπεται από αυστηρές προϋποθέσεις και διαδικασίες που αποτρέπουν κατ΄ουσίαν την συστέγαση.

Η ανωτέρω υπουργική απόφαση εξεδόθη με βάση σύσταση της Εργαλειοθήκης ΙΙ του Ο.Ο.Σ.Α.

Πατήστε ΕΔΩ για το ΦΕΚ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις