Μέτρα πολιτικής του ΥπΑΑΤ για την αιγοπροβατοτροφία

Την πρώτη από  μια σειρά εκδηλώσεις διαβούλευσης και διαλόγου με τους αγρότες που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα πραγματοποίησε σήμερα στα Ιωάννινα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας και κεντρική ομιλία του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου. 

Στην ημερίδα, πέραν του μεγάλου πλήθους κτηνοτρόφων που συμμετείχαν με σοβαρές και συγκεκριμένες προτάσεις στο διάλογο, παρέστησαν και μίλησαν επίσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ  Νίκος Αντώνογλου.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Ξεκινήσαμε σήμερα μια προσπάθεια αφενός μεν να ακούσουμε τους ίδιους τους παραγωγούς, αφετέρου να αναδείξουμε τις θέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και της Κυβέρνησης πάνω σε συγκεκριμένους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής που είναι "σημαίες"  για τη χώρα μας. 

Ξεκινήσαμε με την αιγοπροβατοτροφία και την Ήπειρο γιατί είναι τέτοιος ο συνδυασμός και των δυο που απαντά στη δυνατότητα της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε ως χώρα για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. 

Είχαμε μια διεξοδική συζήτηση με τους παραγωγούς και αυτό που με ενθουσίασε ήταν ότι ακούστηκαν προτάσεις και θέσεις για τα προβλήματα που έχει ο χώρος. Αυτό όμως που αποκόμισα είναι η εμπιστοσύνη που έχει όλος ο κόσμος στον συγκεκριμένο κλάδο. Πιστεύω ότι και με τη δική μας τη βοήθεια αλλά πρώτα απ’ όλα και με τους ίδιους τους παραγωγούς θα καταφέρουμε για τη φέτα, αυτό το προϊόν που αποτελεί τη ναυαρχίδα των Γεωγραφικών Ενδείξεων, να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική και προοπτική που έχει στην παγκόσμια αγορά».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις