Ξεκινά η αποκατάσταση στα εγγειοβελτιωτικά έργα της Ηλείας

Ένα σημαντικό βήμα ώστε να προστατευθούν οι καλλιέργειες των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας από τυχόν πλημμύρες, γίνεται με την ανάδειξη αναδόχου από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση και ενίσχυση της λειτουργίας του δικτύου στα εγγειοβελτιωτικά έργα Ν. Ηλείας για αποφυγή πλημμυρών λόγων καταστροφικών πυρκαγιών» προϋπολογισμού 838.400 ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΣΑΕΠ 401 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Κ.Α 2009ΕΠ40100005.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στον καθαρισμό των πρανών και των κοιτών στα εγγειοβελτιωτικά έργα ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ώστε έτσι να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες από αύξηση της στάθμης ή υπερχείλισης των καναλιών των ΤΟΕΒ» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος σημείωσε πως «με την επιλογή του αναδόχου γίνεται το πρώτο βήμα για να προχωρήσουν μία σειρά ενεργειών για την προστασία των καλλιεργήσιμων εκτάσεων από πλημμυρικούς κινδύνους στην πεδινή ζώνη του αναδασμού των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Πηνειού, Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης».

Για την προστασία των πιο πάνω καλλιεργήσιμων εκτάσεων, απαιτείται ο καθαρισμός και η μόρφωση των κοιτών και πρανών διαφόρων τάφρων των εγγειοβελτιωτικών έργων για μήκος 62.787 μέτρων.

Στη δαπάνη του έργου περιλαμβάνονται και οι εργασίες κατασκευής οδών προσπέλασης, καθαρισμός και μόρφωση του δαπέδου εργασίας των μηχανημάτων, η φορτοεκφόρτωση και μεταφορά άχρηστων προϊόντων (χώματα, χαμηλή βλάστηση, καλάμια λοιπά αδρανή και κάθε είδους αντικειμένου που δυσκολεύει την ευχερή και ανεμπόδιστη ροή των υδάτων των αποστραγγιζόμενων περιοχών.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις