Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά στη Ρόδο

Αμέσως μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό, όπου βρισκόταν για την συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της CPMR, της οποίας είναι Πρόεδρος, καθώς και για την ανακοίνωση της  υποψηφιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε  χθες το απόγευμα (Τετάρτη)  απόφαση με την οποία κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας οι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου 2016.

Πρόκειται για τις περιοχές:  Δημοτική Κοινότητα Απολακκιάς,  Τοπική Κοινότητα Αρνίθας,  Τοπική Κοινότητα Ιστρίου (Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου),  Τοπική Κοινότητα Μονολίθου και  Τοπική Κοινότητα Σιανών (Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου).

Η απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αφορά στην διαχείριση των συνεπειών από τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά σε καλλιέργειες, υποδομές και φυσικό περιβάλλον, με σκοπό αυτές να αποτυπωθούν το συντομότερο δυνατόν και να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις