Σπάρθηκαν περισσότερα από 14.000 στρέμματα με ζαχαρότευτλα


Θετικές είναι οι εκτιμήσεις για την απόδοση της φετινής τευτλοκαλλιέργειας στον Έβρο, όπου σπάρθηκαν περισσότερα από 14.000 στρέμματα με ζαχαρότευτλα.

Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τη φετινή καλλιέργεια, η απόδοση της οποίας αναμένεται να ξεπεράσει τον μέσο όρο ζαχαρικού τίτλου (pol) του εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας.

 

Εν τω μεταξύ, η διεύθυνση του εργοστασίου αναμένει από εβδομάδα να πάρει οδηγίες για τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο έναρξης της διαδικασίας πρόσληψης του εποχικού προσωπικού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις για το θέμα αυτό θα ληφθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουλίου.

 

Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας έχει ήδη δηλώσει τις ανάγκες του σε προσωπικό εν όψει “καμπάνιας”, για την προετοιμασία της οποίας και για το διάστημα των 16 ημερών που υπολογίζεται ότι αυτή θα διαρκέσει, χρειάζονται 95 άτομα.

 

Από αυτά, τα 80 θα καλύψουν τις ανάγκες συντήρησης του εργοστασίου και τα υπόλοιπα 15 θα προσληφθούν για τις εποχικές θέσεις γεωπόνων, γραμματειακής υποστήριξης, οδηγών και νοσοκόμου.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι διαδικασίες προμήθειας των υλικών που απαιτούνται για τη λειτουργία του εργοστασίου, το οποίο αναμένεται φέτος να «ανάψει καμίνι» στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις