Επίσκεψη του Γ. Τσιρώνη στην Δ. Ελλάδα για επιθεώρηση έργων επεξεργασίας απορριμμάτων

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, επισκέφτηκε τον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και την εγκατάσταση μεταβατικής διαχείρισης που πριν ένα μήνα τέθηκε σε λειτουργία και έδωσε οριστικό τέλος στην απερίγραπτη κατάσταση των συσσωρευμένων απορριμμάτων του Δήμου Πύργου και ευρύτερα Δήμων της Ηλείας. Ο Αν. Υπουργός επιθεώρησε την εγκατάσταση και διαπίστωσε την άρτια λειτουργία της, καθώς και την συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα απορριμμάτων που διατίθενται, έπειτα από την επεξεργασία, στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς. Τον Αν. Υπουργό υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, ο Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που, παρά τα αρχικά εμπόδια, δίνει διέξοδο στο χρόνιο πρόβλημα των συσσωρευμένων απορριμμάτων του Δήμου Πύργου και όλων των Δήμων της Ηλείας, καθώς επίσης δίνει και οριστικό τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές του νομού. Η μεταβατική διαχείριση οφείλεται στην επιτυχημένη συνεργασία των δήμων της περιοχής και των συναρμόδιων Υπουργείων. Με το έργο αυτό γίνεται ανακύκλωση, κομποστοποίηση και επεξεργασία των απορριμμάτων της περιοχής και καλό θα ήταν να το επισκεφτούν όλοι οι κάτοικοι, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία της αξιοποίησης των απορριμμάτων προς όφελος των δημοτών».

 

Νωρίτερα, ο Αν. Υπουργός είχε επισκεφτεί την θέση Παπανικολού Αιγιαλείας, με σκοπό να σχηματίσει προσωπική αντίληψη για τα προγραμματιζόμενα εκεί έργα διάθεσης αποβλήτων. Εκεί τον υποδέχτηκαν, παρουσία δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της περιοχής, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Δυτ. Ελλάδας, Νίκος Υφαντής.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις