Καταστράφηκε το 90% των μαστιχόδεντρων

Νύχτα αγωνίας στη Χίο. Πυροσβέστες, στρατιωτικές δυνάμεις και κάτοικοι του νησιού επί ποδός για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά στο νότιο τμήμα του νησιού. Σχεδόν ολική καταστροφή στα μαστιχόδεντρα.

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα πολλές εκτάσεις στα νότια της Χίου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων προσπαθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες να την θέσουν υπό έλεγχο τις ενώ το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί από τις 03:30 τα ξημερώματα πολλές εκτάσεις στα νότια της Χίου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων προσπαθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες να την θέσουν υπό έλεγχο  ενώ το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%. Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου της νήσου Χίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις