Ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων στη Ρόδο

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς στο νησί της Ρόδου ως εξής:

Α) στις ΔΚ Ιαλυσού, Αγ. Ισιδώρου, Απολλώνων, Δαματριάς, Διμυλιάς,Έμπωνας, Θεολόγου, Καλαβαρδών, Κρεμαστής, Κρητηνίας, Μαριτσών, Μονολίθου, Παραδεισίου, Παστίδας, Πλατανίων, Σαλάκου, Σιαννών, Σορωνής, Φανών από τις 5 Αυγούστου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 12 Αυγούστου 2016

Β) στις ΔΚ Αρχαγγέλου, Αφάντου, Απολακκιάς, Αρνίθας, Αρχίπολης, Ασκληπειού, Βατίου, Γενναδίου, Ιστρίου, Καλάθου, Καλυθιών, Κατταβιάς, Κοσκινού, Λαέρμων, Λάρδου, Λαχανιάς, Λίνδου, Μαλώνας, Μασσάρων, Μεσαναγρού, Προφύλιας, Πυλώνας, Ψίνθου από τις 6 Αυγούστου 2016, και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2016 Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι επιθυμούν, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων. Επίσης παρακαλούνται οι βιοκαλλιεργητές ελιάς να επισημάνουν με κόκκινη ταινία τα ελαιοκτήματά τους περιμετρικά για να αποφευχθεί τυχόν ψεκασμός από τα συνεργεία ψεκασμού δακοκτονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, τηλ. 2241364912, 2241364926 και 2241364913.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις