Εφτασαν ήδη 350.000 απ’ αυτά που μας χρωστούσαν

Τελικά έγινε παρανόηση σχετικά με την καταβολή αμέσως τώρα όλου του ποσού, στους πληγέντες από την πυρκαγιά κατοίκους της Ν/Δ Χίου. Την πρόταση έκανε στο Δ.Σ. ο Ευθύμης Μονίαρος και έγινε δεκτή, εφόσον θα κατέβαλλε το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το ποσό του 1.000.000 που χρώσταγε στην ΕΜΧ από το 2014. Οι παραγωγοί κατάλαβαν ότι άλλο το 1.000.000 που υποσχέθηκε ο υπουργός ως ενίσχυση για την πυρκαγιά (500.000 για προβολή της μαστίχας και 500.000 για προμήθεια εξοπλισμού) και άλλο το 1.000.000 χρέος που την ύπαρξη του ήξεραν φυσιολογικά μόνο τα μέλη της Διοίκησης.
Ετσι με την αποκάλυψη αυτή γίνεται πλέον καθαρό ότι ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου ήρθε στη Χίο, έκανε την περιοδεία του και... χάρισε φεύγοντας στην ΕΜΧ τα λεφτά που απ’ το 2014 χρώσταγε το υπουργείο του!
Το καλό είναι μας είπε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ ότι εκταμιεύτηκαν ήδη 350.000 και μπορεί να αρχίσει η πληρωμή των πληγέντων. Υπ όψιν για να μην κάνουμε την δουλειά το… υπουργού, η ΕΜΧ δεν τα χαρίζει στους πληγέντες, τους τα χρωστάει και απλά επιταχύνει την πληρωμή τους. Η συνάντηση πάντως του… χουβαρντά απ’ ότι φάνηκε υπουργού με της ΕΜΧ για την ενίσχυση των πληγέντων θα γίνει την Πέμπτη, όπου σύμφωνα με τον Γ. Τούμπο η ΕΜΧ έχει έτοιμο πακέτο προτάσεων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις