Με άδεια χέρια επέστρεψαν οι αγρότες στο Ηράκλειο

Με άδεια χέρια επιστρέφουν ουσιαστικά οι αγρότες στο Ηράκλειο μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα παρουσία εκπροσώπων φορέων και δημάρχων για το θέμα με τις αποζημιώσεις στις καλλιέργειες από τις φετινές και μόνο φυσικές καταστροφές, δηλαδή τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αμπέλια από τον καύσωνα και την ανεμοθύελλα του περασμένου Μαϊου. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμο Ιερωνυμάκη, άκουσαν με ενδιαφέρον το πρόβλημα και δεσμεύτηκαν να το αντιμετωπίσουν αλλά υπάρχει καχυποψία καθώς η διοίκηση του ΕΛΓΑ επιμένει στην αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ.

 Η Αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου ανέφερε πως η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και πως ο Διοικητής του ΕΛΓΑ εμφανίστηκε θετικός στο θέμα των αποζημιώσεων καθώς όπως τους είπε βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τοπικό ΕΛΓΑ για τη δρομολόγηση των αποζημίωσεων.  

Η αντιπροσωπεία παρουσίασε τα στοιχεία των εξαγωγών σε ελαιόλαδο και αμπελουργικά προϊόντα, αποδεικνύοντας τη δραματική μείωση ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών. 

Οι εκπρόσωποι των αμπελουργών τόνισαν ότι είχαν μια δύσκολη καλλιεργητική περίοδο αφού η ξηρασία, η ανεμοθύελλα και ο καύσωνας επηρέασαν την ποιότητα των αμπελιών δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην παραγωγή. Επιπλέον, οι απεργίες των γεωπόνων του ΕΛΓΑ καθυστέρησαν τις εκτιμήσεις των ζημιών με αποτέλεσμα την μη έγκαιρη ενίσχυση των αμπελουργών. 

ekriti.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις