Εκτεταμένο φαινόμενο καταστροφικής κοπής ελαιοδέντρων στην Κέρκυρα

Εκτεταμένο φαινόμενο καταστροφικής κοπής ελαιοδέντρων παρατηρείται στην Κέρκυρα αυτή την εποχή και ύστερα από καταγγελίες πολιτών, ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος προκάλεσε σύσκεψη χθες στην οποία συμμετείχαν όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες. Οι καταγγελίες έγιναν από δύο αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής της ΔΕ Αγίου Γεωργίου και περιγράφουν την εντατικοποίηση της κακοποίησης και εντέλει καταστροφής του κερκυραϊκού ελαιώνα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες “υπάρχουν επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πλημμελή έλεγχο του κράτους, την απουσία και το γήρας των ιδιοκτητών, καταστρέφουν ανεμπόδιστα και απαξιώνουν το ένα κτήμα, πίσω από το άλλο, σε ανεπανόρθωτο βαθμό”. Οι εικόνες σε πολλές περιπτώσεις δείχνουν ριζική κοπή των ελαιοδέντρων ενώ μετά την καταστροφή, ακολουθεί και παράνομη διακίνηση και πώληση για καυσόξυλα.

Προτάσεις κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, όπως την έκδοση αδειών με καθορισμένα χρονικά όρια ισχύος και ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων για το ποιοι έχουν άδεια κλαδέματος ώστε να ελέγχουν ευκολότερα την πιθανή παράνομη κοπή.

Επίσης αποφασίστηκε να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο δημοτικός σύμβουλος – αρμόδιος για τον αγροτικό τομέα Λεωνίδας Παγκράτης, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων και συλλόγων (κυρίως) της περιοχής του πρώην Δήμου Αγίου Γεωργίου, ο προϊστάμενος της Λιμενικής Αστυνομίας Χρήστος Θεοδωρακούδης και στελέχη του Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας Ηλίας Μήτσιος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Δασών, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΙΝ και του Δήμου Κέρκυρας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις