Το 2017 θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο ζαχάρεως Σερρών

Την πεποίθηση ότι το 2017 θα επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο ζαχάρεως Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βιομηχανίας, Χρήστος Ρώσσιος,  μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Παρασκευή, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Ο κ. Ρώσσιος τόνισε πως προϋπόθεση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου είναι να εμπιστευτούν και πάλι οι τευτλοπαραγωγοί την βιομηχανία και να καλλιεργήσουν τεύτλα, σε πάνω από 30.000 στρέμματα. Επεσήμανε πως στους στόχους του είναι, να δοθεί η δυνατότητα, στο εργοστάσιο Σερρών, η παραγωγή φρουκτόζης από καλαμπόκια, έτσι ώστε να μεγάλώσει η χρονική διάρκεια λειτουργιάς του.

Για τις οφειλές, του 2015,  προς τους παραγωγούς τόνισε πως θα καταβληθούν έως το τέλος του έτους. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα στοιχεία που είχαν δοθεί στη νέα διοίκηση ήταν ελλειπή.

Ικανοποιημένοι , με επιφυλάξεις, εμφανίστηκαν οι κύριοι Στέλιος Νικητόπουλος και Χρήστος Βαρούτης, επισημαίνοντας σε δηλώσεις τους, στην ΕΡΤ Σερρών,  πως στηρίζουν την βιομηχανία, αλλά θα πρέπει να είναι συνεπής ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους παραγωγούς. Όλα θα κριθούν τον Δεκέμβριο, είπαν οι δυο αγροτοσυνδικαλιστές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις