Oι εκτιµήσεις ζηµιών στην αγροτική παραγωγή θα γίνουν κανονικά

Η κυβέρνηση δε µπορεί να επαναφέρει την χιλιοµετρική αποζημίωση των 10 λεπτών στους εκτιµητές του ΕΛΓΑ, καθώς η περικοπή του για το σύνολο του ∆ηµοσίου αποτελεί πρόβλεψη του τρίτου µνηµονίου!

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Γιάννη Κουτσούκου, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες της Ηλείας, µετά τις καταστροφές που υπέστησαν σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς οι εκτιµήσεις έχουν σταµατήσει και οι ίδιοι είναι σε απόγνωση.

Πάντως ο κ. Αποστόλου δεσµεύτηκε πως όλες οι εκτιµήσεις ζηµιών στην αγροτική παραγωγή από φυσικές καταστροφές από τον ΕΛΓΑ θα γίνουν και θα πληρωθούν κανονικά. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν οι αποζηµιώσεις, αφού πρώτα διασταυρωθούν τα στοιχεία των δηλώσεων ζηµιάς, µε τις δηλώσεις καλλιέργειας των πληγέντων αγροτών, καθώς και των στοιχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ(όπως γίνεται κάθε χρόνο). Για την κατάργηση της χιλιοµετρικής αποζηµίωσης (0,10 ευρώ) ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι «το αρµόδιο υπουργείο Οικονοµικών αποφαίνεται ότι είναι θέµα γενικής κυβέρνησης» και δεν επιτρέπει την επαναφορά του.

«Οι δεσµεύσεις της Κυβέρνησης προς τους δανειστές δεν του επιτρέπουν να κάνει δεκτή την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει επανειληµµένα η Κ.Ο. της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης και τυγχάνει διακοµµατικής υποστήριξης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις