Οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ συνεχίζουν την απεργία μέχρι την Παρασκευή

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΑ γνωστοποιεί ότι συνεχίζει τις 24ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή  σε απεργία - αποχή διαρκείας από εργασίες εκτός ωραρίου, Σάββατα, Κυριακές και Αργίες από τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΕΛΓΑ: «Σε υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης της συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.Γ.Α.», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/11/2016) στο Ηράκλειο Κρήτης και μετά από εξουσιοδότηση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του σωματείου μας, που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 2016, προκηρύσσουμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016, μέχρι την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016, με δράση την αποχή από τη διενέργεια των εκτιμήσεων για να δοθούν άμεσα λύσεις στις διεκδικήσεις των εργαζομένων μας».

Από την πλευρά τη η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. επισημαίνει ότι είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα αυτά και ζητούσε επιτακτικά την αναγκαιότητα επίλυσής τους. «Οι επιπτώσεις στους ελέγχους των φυτικών και ζωικών προϊόντων στα σφαγεία και στα καταστήματα εμπορίας, των ψαριών στις ιχθυόσκαλες, στις εισαγωγές και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, θα βαρύνουν αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων Υπουργείων», επισημαίνει σε εξώδικη γνωστοποίηση προς τα συναρμόδια υπουργεία η ΠΟΓΕΔΥ, που διαπιστώνει πως: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα αίτημά μας δεν έχει επιλυθεί και αυτό θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ομαλή, έγκαιρη και έγκυρη διεξαγωγή των ελέγχων και περικλείει σοβαρούς κινδύνους καταλογισμού ευθυνών για τα μέλη μας», τονίζει.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις