Ολοκληρώθηκε ο «εμβολιασμός» του καστανιώνα της Αγιάσου

Oλοκληρώθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων στον καστανιώνα Αγιάσου, με σκοπό την βιολογική καταπολέμηση της ασθένειας του έλκους της καστανιάς.

To έργο χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στo πλαίσιo του προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2016» και περιελάμβανε δυο δράσεις. Η πρώτη δράση αφορούσε στην παρασκευή και προμήθεια μυκητικών εμβολίων, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, με υπεύθυνο τον ερευνητή Δρ. Στ. Διαμαντή. Η δεύτερη δράση αφορούσε στην τοποθέτηση μυκητικών εμβολίων, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση  Δασών Λέσβου, μετά τη διενέργεια πρόχειρων μειοδοτικών διαγωνισμών, με σύνολο δαπάνης για τα 4 έτη 138.806 ευρώ και συνολικό αριθμό τοποθετημένων εμβολίων  146.890 τεμάχια.

Για την συνολική αποτίμηση του έργου και της αποτελεσματικότητας των εμβολιασμών σήμερα και αύριο 10 και 11 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν από τον Δρα Στέφανο Διαμαντή και τη Δ/νση Δασών Λέσβου επιτόπιες αυτοψίες και δειγματοληψίες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις