Το σοβαρό πρόβλημα της αποίμενης βόσκησης των κατσικών στην Ικαρία

Το σοβαρό πρόβλημα της αποίμενης βόσκησης των κατσικών στην Δ.Ε. Ραχών, αλλά και σε όλη την Ικαρία βάζει η Πανικαριάκη Ενότητα Αλλαγής προς την δημοτική αρχή.

Το κείμενο αναφέρεται στις ζημιές που προκαλούν σε κτήματα των δημοτών (αμπέλια, κήποι, καρποφόρα δένδρα) όπου ο Δήμος πρέπει να λάβει άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα, ώστε το πρόβλημα να μειωθεί σταδιακά μέχρι να εξαληφθεί. Ζητούν επίσης να εφαρμοσθεί «άμεσα ο Κανονισμός βόσκησης που έχει ψηφισθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με όποιες βελτιώσεις χρειάζεται.

Ειδικά πρέπει να εφαρμοσθεί από τους κτηνοτρόφους το μαρκάρισμα των ζώων τους (ενώτια), ώστε όταν συλλαμβάνονται αδέσποτα ζώα μέσα σε καλλιέργειες να ταυτοποιείται ο ιδιοκτήτης τους». «Είναι λοιπόν αυτονόητο» καταλήγουν ότι «ο Δήμος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα, τόσο για την προστασία της χλωρίδας και των δασικών εκτάσεων της Ικαρίας, αλλά και της αρμονικής συνύπαρξης αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού, πριν η αντιπαράθεση μεταξύ τους πάρει σοβαρές ή ανεξέλεγκτες διαστάσεις»!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις