Αίτημα  για αποζημίωση στους παραγωγούς ελαιολάδου

Αναφορά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον πρωτογενή τομέα η συνεχιζόμενη ανομβρία θα καταθέσει εντός των ημερών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτοντας παράλληλα το αίτημα της καταβολής αποζημιώσεων.
Η ανομβρία έχει πλήξει κατά κύριο λόγο τις ελαιοκαλλιέργειες, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις ολική καταστροφή, ενώ προβλήματα υπάρχουν επίσης στα σιτηρά, τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία.

«Θα ενημερώσουμε επισήμως το υπουργείο και θα θέσουμε θέμα καταβολής αποζημιώσεων, που πάντως δεν προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ. Μπορεί όμως το υπουργείο να το ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα για τις αποζημιώσεις τίθεται συνεχώς από αγρότες και παραγωγούς, αφού ειδικά στις ελαιοκαλλιέργειες καταγράφονται ζημιές που φθάνουν σε κάποιες περιοχές το 100%.

Οι βροχοπτώσεις είχαν σταθερή μείωση την τελευταία βροχομετρική περίοδο είπε στο σταθμό μας ο διευθυντής της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Νίκος Σοκοδήμος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Απολλώνων Βασίλης Πιπέρης μιλώντας στο σταθμό μας είπε πως οι επιπτώσεις στην περιοχή από την ανομβρία είναι καταστροφικές και θα επηρεάσουν και τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Πιπέρης είπε πως στην περιοχή των Απολλώνων υπάρχουν, 98 χιλιάδες δηλωμένα ελαιόδεντρα . Ο καρπός από την ανομβρία έπεσε και αυτοί που έμειναν είναι στεγνοί είπε ο κ. Πιπέρης.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις