Η προστασία της ελαιοπαραγωγής

Σύσκεψη των γεωπόνων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα την ομαδική δακοκτονία για την καλύτερη προστασία της ελαιοπαραγωγής, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και αναφορά στα προβλήματα που υπήρξαν από την εφαρμογή του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς του έτους 2016,που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.

Τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί και υπήρξαν προτάσεις που θα γίνουν προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με σκοπό την βελτίωση του προγράμματος σε διάφορα στάδια εφαρμογής του, ενόψει και της έναρξης των εργασιών της Δακοκτονίας για το 2017.

«Στόχος είναι η καλύτερη προστασία της ελαιοπαραγωγής που αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα της πρωτογενής παραγωγής της Περιφέρειας μας» όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητρόπουλος.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη, παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, οι Διευθυντές και οι επόπτες Δακοκτονίας των Δ.Α.Ο.Κ των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις