Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας-Ιθάκης άνοιξαν τα συνεταιριστικά ελαιοτριβεία

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας-Ιθάκης ενημερώνει ότι τα δύο συνεταιριστικά ελαιοτριβεία ιδιοκτησίας του, στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ (Ιθάκης), ξεκίνησαν και υποδέχονται τους ντόπιους ελαιοπαραγωγούς για την ελαιοκομική περίοδο 2016-2017.

«Η καθυστέρηση έναρξης των συνεταιριστικών ελαιοτριβείων οφείλεται κυρίως στο απαγορευτικό που υπήρχε έως τέλος Οκτωβρίου, στη συλλογή ελαιόκαρπου εξαιτίας της τελευταίας εφαρμογής του εντομοκτόνου κατά τους δολωματικούς ψεκασμούς από εδάφους», δήλωσε στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο διευθυντής του Ε.Α.Σ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Σπύρος Θεοτοκάτος, επισημαίνοντας, πως, «στα ελαιοτριβεία του συνεταιρισμού το εκθλιπτικό δικαίωμα παραμένει σε χαμηλές τιμές και η προσέλευση για να κλειστεί ραντεβού είναι σημαντική τις τελευταίες ημέρες».

Όπως ανέφερε, ο κ.Θεοτοκάτος, «ο Ε.Α.Σ. με την κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι οι ενέργειές του έχουν συνέχεια και στόχο να βοηθήσουν τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς ελαιοπαραγωγούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει αξίες τις οποίες ενστερνίζεται, για παράδειγμα, η ποιότητα του ντόπιου ελαιόλαδου, η παράδοση, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία αλλά και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο».

Να σημειωθεί ότι για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου μπορούν να επικοινωνούν, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού, με το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο Χαυδάτων Παλλικής (κ. Γιολάντα Βοργιά, τηλ. 26710-95129 και με το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο στο Βαθύ Ιθάκης (κ. Σπύρος Δενδρινός, τηλ.26740-33169.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις