Ο Σ.Ε.Ο. ζητά την παράταση δόσεων του ΕΦΚ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου με επιστολή του στις 17.11.2016 κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί έγκαιρα στην έκδοση κανονιστικής πράξης που να προβλέπει την παράταση και για την επόμενη χρονιά του καθεστώτος των δόσεων για τους μικρούς οινοποιούς που λειτουργούν εκτός καθεστώτος φορολογικής αποθήκης.

Το μέτρο αυτό, μέσα στην γενικότερη ζοφερή κατάσταση που δημιούργησε η περσινή ξαφνική και άνευ σχεδιασμού επιβολή του Ε.Φ.Κ. στον οίνο, ήταν η μοναδική διέξοδος που προβλέφθηκε για τους μικρούς οινοποιούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Με δεδομένο ότι τόσο η κατάσταση της οικονομίας όσο και των επιχειρήσεων δεν έχει μεταβληθεί εί τα βελτίω σε σχέση με πέρσι, φρονούμε ότι η Κυβέρνηση έχει ηθική υποχρέωση να διασφαλίσει κάθε δυνατή διευκόλυνση  προς τους μικρούς οινοποιούς.

Επιπρόσθετα, φρονούμε ότι εάν πρέπει να αποσυρθεί κάποιο μέτρο, αυτό είναι η επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο σύνολό της και όχι η δυνατότητα καταβολής του σε δόσεις. Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου παραμένει στο πλευρό της ελληνικής οινοποιίας στο σύνολό της.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις