Tα χρήματα που έχουν πάρει οι αγροτικοί συνεταιρισμοί από το δημόσιο

Η απάντηση του Υπουργού Β.Αποστόλου σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τα χρήματα που έχουν πάρει οι αγροτικοί συνεταιρισμοί

Αναφορικά με τις οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί στις Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω Οργανώσεις έλαβαν, από το οικονομικό έτος 1994 έως το οικονομικό έτος 2011, τα εξής ποσά: ΠΑΣΕΓΕΣ 38.104.559,33 ευρώ, ΓΕΣΑΣΕ 12.719.494,65 ευρώ και ΣΥΔΑΣΕ 7.575.853,72 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις Οργανώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (οικονομικοδιαχειρισπκός έλεγχος και έλεγχος της διοικητικής λειτουργίας) όσο και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα πορίσματα των ελέγχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) εστάλησαν στο Γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που διενεργήθηκε στο ΥΠΑΑΤ. Επιπλέον, η Πορισματική Έκθεση Ελέγχου της διοικητικής λειτουργίας της ΓΕΣΑΣΕ εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για δικαστική διερεύνηση πιθανών ποινικών παραβάσεων.

Τα πορίσματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, απεστάλησαν στο Γραφείο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
  



 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις