Η ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ μοίρασε10.000 φιάλες σε ιδρύματα

Παράδειγμα προς μίμηση, για την προσφορά αλληλεγγύης, αλλά και για το οικονομικό μοντέλο – εγχείρημα, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β', την πολυσυμμετοχικη κοινωνική επιχείρηση ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε., από το βήμα της εκδήλωσης ''ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ'', που πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016), υπό την αιγίδα του, στο εργοστάσιο της εταιρίας, στον Πύργο Ηλείας.

 

Όλη η παραγωγή μιας ημέρας, 10.000 φιάλες 100% φυσικού χυμού ροδιού, εμφιαλώθηκαν χθες, με προορισμό 50 περίπου κοινωνικά ιδρύματα της χώρας, ως πράξη αλληλεγγύης, των 234 μετόχων – παραγωγών της εταιρίας, η οποία συμπλήρωσε, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της.

 

Παρουσία τοπικών φορέων και αρχών, των μετόχων, των οικογενειών και φίλων τους, και πλήθος κόσμου, ο πρόεδρος της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε την εκδήλωση αλληλεγγύης, ως κορυφαία στιγμή της εταιρίας, την οποία, λαμπρύνει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος. ''Η παρουσία του μακαριότατου'', υπογράμμισε, ''έχει ουσία και συμβολισμούς, καθώς στις κρίσιμες συνθήκες που βιώνει η χώρας μας, είναι το πρόσωπο που εκφράζει την ενότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την καταλλαγή''. Ο κ. Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο εγχείρημα των μετόχων και των οικογενειών της εταιρίας, και το χαρακτήρισε ''ως έναν γλυκό Γολγοθά, που τον ανεβαίνουμε όλοι μαζί με στόχο την κορυφή''.

 

''Σήμερα εδώ βλέπω μια διαφορετική ατμόσφαιρα, χειροπιαστά αποτελέσματα'', τόνισε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του γι αυτό. ''Κάτι ανάλογο με αυτή την προσπάθεια μπορεί να γίνει για την κτηνοτροφία και πολλά άλλα είδη της αγροτικής μας παραγωγής. Χρειάζονται όμως πρόσωπα για να το πετύχουν, όχι άτομα και ατομισμός. Αυτό το βλέπω σ' αυτό το εγχείρημα'', είπε, ''και εύχομαι να δυναμώσει να γίνει παράδειγμα και σύμβουλος της πολιτείας, ώστε αυτή να μαθητεύσει σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά η ζωή όλα τα επιτρέπει'', είπε. Αναφορά, επίσης, έκανε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. ''Πρέπει να γυρίσουμε                  στο σημείο ενότητας, συνεργασίας, διαφάνειας και προκοπής. Καλές οι συσκέψεις και χρειάζονται αλλά να μην περιμένουμε τα πάντα από εκεί. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε, να      θυμηθούμε την προτροπή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου ''μετανοείτε'', να αλλάξουμε πορεία, να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας, να φτιάξουμε πολλούς ΑΛΦΕΙΟΥΣ, από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, να βοηθήσουμε την επιστροφή στην επαρχία, να ξαναζωντανέψουμε τη γη μας''.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο του  παρευρισκόμενου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού.                                                                           

Ακλούθησε ξενάγηση του Αρχιεπισκόπου και των προσκεκλημένων στο εργοστάσιο. Ο μακαριότατος έριξε το πρώτο τελάρο με ρόδια για την παραγωγή του χυμού με τη συλλεκτική ετικέτα ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, μαζί με τα μικρά παιδιά των μετόχων της εταιρίας και στη συνέχεια, φύτευσε μια ροδιά στο ΡΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, δίπλα στο χώρο του εργοστασίου, και ακολούθως γευμάτισε με τους μετόχους και τις οικογένειές τους.

 

Για τις 10.000 φιάλες ''ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ'' οι οικογένειες της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ, έριξαν συμβολικά από τα ρόδια που προσέφεραν, στην γραμμή παραγωγής ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρίας, συμμετείχαν στην εκδήλωση με εθελοντική εργασία.

 

Στην ημέρα αλληλεγγύης της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ, παραβρέθηκαν, ο υφυπουργός Παιδείας Δ.Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές Έφη Σάλταρη Γεωργοπούλου, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, ο εκπρόσωπος του κόμματος ''Ποτάμι'' Ζαχαρίας Χρήστου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γ.Λιατζής, πρώην βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο γ.δ. Εθνικής Τράπεζας δυτικής Ελλάδος Χ. Ασημακόπουλος, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Ολυμπίας N. Θεοφιλόπουλος, εκπρόσωποι αρχών, συλλόγων και φορέων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις