Μαζική διαμαρτυρία των αγροτών στην Κοζάνη

Οι καθυστερήσεις στην εκτίμηση ζημιών από τον ΕΛΓΑ που έχουν ως αποτέλεσμα την μη καταβολή των αποζημιώσεων, το φορολογικό και το ασφαλιστικό βρίσκονται μεταξύ των λόγων, για τους οποίους οι αγρότες προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα.

Στην περιοχή της Κοζάνης αγρότες  έχουν καλέσει σε  μαζική διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη η οποία θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. Την ίδια μέρα θα βρίσκονται αγρότες  της περιοχής, σε προγραμματισμένη συνάντηση των αγροτών  στη Λάρισα, που πρόσκειται στο συντονιστικό των Τεμπών, ενώ το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Αγροτών στην Νίκαια για να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις, όπου θα συμμετέχουν και αγρότες από την περιοχή.

Με κινητοποιήσεις κλείνουν το χρόνο οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα Πέμπτη αγρότες από την Φλώρινα και το Αμύνταιο θα συμμετέχουν στη κινητοποίηση που θα γίνει στον ΕΛΓΑ Κοζάνης.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η επιτροπή αγώνα αγροτών Φλώρινας και Αμυνταίου «αναλογιζόμενοι τα σκληρά μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Νέα χρονιά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό καθώς και η αύξηση του κόστους παραγωγής, συν τα προβλήματα που έχουμε με τον ΕΛΓΑ προχωράμε σε κινητοποιήσεις. Καμία ανοχή στο θέμα της επιβίωσης μας.

Οι αγρότες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με δυναμικό παρών να πιέσουμε ώστε να υλοποιηθούν τα δικά μας αιτήματα».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις