Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Κρήτη

Η μεγάλη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς ήταν η βασική αιτία για διακοπές που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές των Χανίων, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα από την κακοκαιρία αυτά παρουσιάζονται κυρίως στον Ομαλό και στην Αγ. Ρουμέλη όπου λόγω της χιονόπτωσης και των ζημιών σε δυσπρόσιτες περιοχές τα συνεργεία της του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν.

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Χανίων Στέλιος Μαναρωλάκης ανέφερε πως “το δίκτυο γενικά λειτούργησε πολύ καλά. Τα προβλήματα που εντοπίσθηκαν είχαν να κάνουν με τις κεραυνοπτώσεις. Για αυτό το λόγο έχουμε ακόμα χωρίς ρεύμα την Αγία Ρουμέλη και τον Ομαλό. Στην Αγ. Ρουμέλη έχει πέσει ένα στύλος σε σημείο μη προσιτό και η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει την Δευτέρα. Επίσης έχουν καεί δύο μετασχηματιστές στους Λάκκους. Για τις διακοπές το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς στο κέντρο της πόλης η αιτία ήταν οι χαμηλές θερμοκρασίες που ανάγκασαν πολλούς συμπολίτες μας να αυξήσουν την κατανάλωση ρεύματος για τη θέρμανση αλλά και οι προετοιμασίες της ημέρας. Τα προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν σταδιακά”.

Ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ ευχαρίστησε το τεχνικό προσωπικό της επιχείρισης για την αυτοθυσία και την εργασία του κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά και τους καταναλωτές για την κατανόηση τους.

ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αναφορικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου εξαιτίας της χιονόπτωσης, το βασικό πρόβλημα διαπιστώνεται στην περιοχή του Ομαλού σύμφωνα με τη διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Χανίων Ελένη Δοξάκη. Η κίνηση στο τμήμα του δρόμου Λάκκοι-Ομαλός γίνεται με πολύ μεγάλες δυσκολίες. Αντίθετα στους άλλους οδικούς άξονες Βρύσσες, Ασκύφου, Χώρα Σφακίων και Βουκολιές- Κάντανος η κίνηση των οχημάτων έχει ομαλοποιηθεί.
Οι φορείς απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες κάθε φορά που σκέπτονται να μετακινηθούν στα ορεινά.- Πηγή: Χανιώτικα Νέα

  •  
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις