Προβλήματα σε αγροτικές καλλιέργειες

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο, σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι αγροτικές καλλιέργειες στην Τριφυλία από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο ο παγετός έπληξε περίπου 100 στρέμματα με iceberg στην περιοχή της Τερψιθέας και 20 περίπου στρέμματα σε κηπευτικά στην περιοχή των Φιλιατρών χωρίς να μπορεί να γίνει εκτίμηση αυτή τη στιγμή ως προς το μέγεθος της ζημιάς.

Για την περιοχή των Γαργαλιάνων ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο. Όσον αφορά άλλες καλλιέργειες αλλά και την καλλιέργεια της ελιάς αναφέρθηκε στις περιοχές του Κοπανακίου, Αετού και Αυλώνος, σημειώνοντας πως είναι νωρίς ακόμη για να υπάρξει πλήρη εικόνα και εκτίμηση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες συστήνοντας στους παραγωγούς που έχουν συστήματα θέρμανσης να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε οι θερμοκρασίες να κρατούνται πάνω από τους 10 βαθμούς κελσίου, προσέχοντας όμως την εκπομπή καυσαερίων, ειδικά, εντός του χώρου προκειμένου να μην υπάρχουν τοξικότητες.

Όσο για τους καλλιεργητές που δεν διαθέτουν σύστημα θέρμανσης συνέστησε να κάνουν αντιπαγετική προστασία, ειδικά στα μικρά φυτά, χρησιμοποιώντας διπλό πλαστικό.

gargalianoionline.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις