Σήμερα στήνονται τα αγροτικά μπλόκα

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι λίγο πριν από τις 12.30 το μεσημέρι έκλεισαν τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Στις Σέρρες, αγρότες κατεβάζουν σήμερα τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10.30 από τον κόμβο της Κουλούρας οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και κατευθυνόμενοι στο κέντρο της Βέροιας, προσανατολίζονται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (στο κέντρο της πόλης), όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα διαρκέσει έως και τις 14.00, οπότε και μεγάλη μερίδα των συμμετεχόντων -αγρότες και κτηνοτρόφοι- θα επιστρέψουν στον κόμβο της Κουλούρας στην Ημαθία, ξεκινώντας το στήσιμο του μπλόκου τους.

Κάλεσμα στους αγρότες να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα Δευτέρα και στην Κρήτη απηύθυναν οι αγροτοσυνδικαλιστές που πρόσκεινται στην πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων.

Στο Ηράκλειο, στις 10 το πρωί της Δευτέρας, αγρότες θα παρατάξουν τρακτέρ στον κόμβο των Πραιτωρίων και μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ. Στα Χανιά, οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στα Μεγάλα Χωράφια, όπου θα στήσουν μπλόκο.Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, καλεί τους αγρότες του νομού σε συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.

Ο χιονιάς μεταθέτει για λίγες μέρες την κάθοδο των τρακτέρ στην Εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Λάρισας το μπλόκο θα στηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.
Ήδη, οι αγρότες των Φαρσάλων αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τη Δευτέρα 23/1 και στη συνέχεια να «κατηφορίσουν» την Πέμπτη προς Νίκαια.

Το πρώτο μπλόκο, πάντως, πανθεσσαλικά, θα στηθεί στο Αργυροπούλι Τυρνάβου τη Δευτέρα 23/1 από τους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου οι οποίοι συντάσσονται με το μπλόκο της Νίκαιας.

Ενωμένοι εμφανίζονται οι αγρότες που «πρωταγωνίστησαν» πέρυσι στο μπλόκο των Τεμπών παρά τις διαφωνίες που υπήρξαν μεταξύ τους το προηγούμενο διάστημα. «Το μπλόκο των Τεμπών θα αντιδράσει, παρά το όσα λέγονται δεξιά και αριστερά. Είμαστε ενωμένοι μπροστά στα προβλήματα και σε ό,τι μας περιμένει. Το Σάββατο στον Πλατύκαμπο συγκαλούμε ανοιχτή σύσκεψη, να έρθουν οι αγρότες, να ακούσουν, να μιλήσουν και όλοι μαζί να αποφασίσουμε πώς, πού και πότε θα κινητοποιηθούμε.» δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τη Χάλκη Λάρισας.«Το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι το φορολογικό, αλλά το ασφαλιστικό.» εκτίμησε ο κ.Καλογιάννης.

Στην Αιγιαλεία, ο τοπικός αγροτικός σύλλογος έχει προγραμματίσει το πρωί της Δευτέρας, στις 10:00, συγκέντρωση στην Παιναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου εκεί θα αποφασισθεί το αν θα γίνει αποκλεισμός του δρόμου.

Στην Ηλεία, η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στις 23 Ιανουαρίου στις 10:00 στη θέση Λατίφι Αμαλιάδας, που βρίσκεται στη διασταύρωση με την εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» έχει αποφασίσει για το πρωί της Δευτέρας στις 11:00 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Βόνιτσας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις