Τα αγροτικά μπλόκα

Τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν και το καθημερινό δίωρο κλείσιμο της εθνικής οδού.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, "από αύριο Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, θα αποκλείουμε την εθνική οδό από τις 17:00 έως και τις 19:00 και στην συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις".

Μάλιστα εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν όλο και περισσότεροι αγρότες.

Σήμερα θα κλείσουν την επαρχιακή οδό Λάρισας-Αγιάς αγρότες της Αγιάς στην παράκαμψη στο Γερακάρι. Πρόκειται για τον δρόμο που οδηγεί στο παραλιακό μέτωπο του νομού Λάρισας και ο οποίος χρησιμοποιείται και ως παρακαμπτήριος για τα Ι.Χ όταν κλείνει, για οποιοδήποτε λόγο, η εθνική οδός.

Χτες οι αγρότες των Φαρσάλων, της Καρδίτσας και των Τρικάλων έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και ετοιμάζονται για κάθοδο στην εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι αγρότες σε Πελοπόννησο, Μεσσηνία όπως και σε όλοκληρη τη χώρα.

Οι αγρότες που πέρυσι έστησαν το μπλόκο στα Τέμπη συνεδρίασαν το Σάββατο στον Πλατύκαμπο Λάρισας, συνεχίζουν με ενημερώσεις και συναντήσεις στα χωριά Φαλάνη και Γιάννουλη και την ερχόμενη Παρασκευή θα ξανασυνεδριάσουν στον Πλατύκαμπο για να αποφασίσουν πώς θα κινητοποιηθούν. Υπάρχουν προτάσεις για μπλόκο είτε στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Πλατυκάμπου, είτε για μπλόκο στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Γυρτώνης.
Την Τετάρτη αγρότες της Μαγνησίας θα στήσουν μπλόκα στους κόμβους Χλόης και Αερινού.

Την επόμενη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, θα παραταχθούν τα πρώτα τρακτέρ στο μπλόκο που ετοιμάζονται να «στήσουν» οι αγρότες του βορείου Έβρου στο ύψος του κόμβου του Θουρίου.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων Καστανεών και Διδυμότειχου και του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», κατά την οποία εκτιμήθηκε ότι θα υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή στην έναρξη των κινητοποιήσεων λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι αγρότες όρισαν το ραντεβού τους στο μπλόκο στις 12 το μεσημέρι της επόμενης Δευτέρας και οι εκπρόσωποί τους καλούν τους αγρότες να δώσουν δυναμικό «παρών» στο σημείο συγκέντρωσης των αγροτικών μηχανημάτων. Στη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστούν εντατικά οι περιοδείες και οι συσκέψεις στα χωριά.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις