Τα μπλόκα καλά κρατούν

Άνοιξε περίπου στις 1:15 το μεσημέρι η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες της Ηλείας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Κλειστή η Εθνική Οδός Σερρών Θεσσαλονίκης στο ύψος της διασταύρωσης Σιδηροκάστρου απο τους αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους εκατέρωθεν του δρόμου, αναμένοντας και άλλους συναδέλφους τους για να ενισχυθεί η δύναμή τους , με στόχο να ανέβουν στον Προμαχώνα για τη δημιουργία μπλόκου.

Στα Φάρσαλα οι αγρότες θα μείνουν με τα τρακτέρ παραταγμένα στην είσοδο της πόλης, στο δημοτικό στάδιο κι ανάλογα με τις δυνάμεις που θα συγκεντρωθούν θα αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

Στα χωριά του δήμου Κιλελέρ προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου, εκτιμάται πως εντός του Σαββατοκύριακου τα τρακτέρ θα βρεθούν στον κόμβο Πλατυκάμπου στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες από το δήμο Τεμπών καθώς και δυνάμεις από της περιοχές της Λάρισας και του Τυρνάβου, προσανατολίζονται και σε ένα τρίτο μπλόκο πάνω στη νέα εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης.

Παραμένουν στο μπλόκο των Πραιτωρίων στη Μεσαρά οι αγρότες της περιοχής, που μετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Με αποκλεισμό το μεσημέρι και το απόγευμα, της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σήμερα, οι αγρότες των Χανίων που από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν στήσει μπλόκο στην περιοχή. Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων.

Κινητοποιήσεις για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας.
Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προετοιμασία εκατοντάδων μικρών ελαιοπαραγωγών οι οποίοι ετοιμάζονται «οργανωμένα να συμμετέχουν στους αγώνες που προγραμματίστηκαν από την ΟΑΣΚ και τους αγροτικούς συλλόγους στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων».
 

Το πρώτο μπλόκο στη Ροδόπη είναι γεγονός. Στον κόμβο της Νέας Καλλίστης τα πρώτα, λιγοστά, τρακτέρ έκαναν την εμφάνισή τους. Το κρύο, η απογοήτευση από τις άκαρπες κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων και η προσδοκία ότι, ίσως, κάτι καλύτερο θα έχουν να περιμένουν την νέα χρονιά αποθάρρυνε την πλειοψηφία των αγροτών της Ροδόπης να κινητοποιηθούν.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις