Νέα αγροτικά μπλόκα  σε όλη τη χώρα

Μικρή ένταση προκλήθηκε  χτες το πρωί στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Οι αγρότες των Τεμπών σήμερα θα βγουν στον κόμβο Γυρτώνης. Την Τρίτη θα αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους. 

Το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν για μια ώρα περίπου σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου, όπου βρίσκονται από χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το γεγονός ότι δεν μας επιτρέπουν να πάμε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούμε με τα τρακτέρ μας».

Σήμερα αναμένονται στο σημείο αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες στήθηκε μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους.

Ωστόσο, σίγουρο θεωρείται το στήσιμο μπλόκου σήμερα μετά τις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Την απόφαση έλαβαν σε πρόσφατη γενική τους συνέλευση αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καστοριάς, ορίζοντας και τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου τους που διευρύνθηκε στα 15 μέλη, από 11 στις περσινές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί αύριο το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Στο μεταξύ, στην περιοχή Αμυνταίου, πιθανόν αύριο μπλόκο θα στηθεί στην παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα, οπότε και θα οριστεί η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των αγροτών Αιτωλοακαρνανίας στο Κεφαλόβρυσο. Συζήτησαν για την μορφή κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν και όπως είπαν θα είναι διάφορες παρεμβάσεις με καταλήψεις σε Εφορίες,Τράπεζες και ΕΛΓΑ.

Έδωσαν ραντεβού για την Τρίτη στις 12 η ώρα με αγροτικά μηχανήματα και υπάρχει η πρόταση να κλείσει και η Εθνική οδός στο κόμβο Κεφαλοβρύσου για 2 ώρες.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι έκλεισαν λόγο μετά τις 18:30 το απόγευμα την νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αποκλεισμός του δρόμου θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 το βράδυ και η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται μέχρι εκείνη την ώρα στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.                                 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις