Αγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Με 30 τρακτέρ, που θα φτάσουν στις 2 μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ), θα συμμετέχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια (19:00) της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας "Ζootechnia", που ανοίγει τις πύλες της αύριο και θα διαρκέσει έως τις 5/2.

Κινητοποιήσεων συνέχεια και από τους αγρότες της Ζακύνθου, οι οποίοι χθες με τα μηχανήματά τους -και ενώ είχαν προηγηθεί δύο συγκεντρώσεις στην περιοχή της «Λούμπας»- κινήθηκαν προς την παραλιακή ζώνη της πόλης του νησιού, σταματώντας για αρκετή ώρα μπροστά από τη ΔΟΥ και την τράπεζα Πειραιώς, ολοκληρώνοντας την πορεία τους προς την πλατεία Σολωμού και το Ηρώο των Πεσόντων.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Η Επιτροπή Αγώνα διοργανώνει δύο προσυγκεντρώσεις. Μία έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και η άλλη στο Πανηπειρωτικό στάδιο. Η συνάντηση ορίζεται για τις 10 το πρωί και αμέσως μετά οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης. Την ίδια στιγμή συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στην Ιόνια οδό ανακοίνωσε για τις 7 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική οδός καθημερινά από 7 έως 9 μ.μ. από το μπλόκο στο ύψος του Κομποτίου. Στο Λούρο Πρέβεζας οι αγρότες «οργανώνονται για να μείνουν», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Σπύρος Κλινάκης.

Τα πρώτα 20 τρακτέρ παρέταξαν προχθες (31/1/2017) το βράδυ έξω από το Διοικητήριο Γρεβενών αγρότες της περιοχής, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους, που γίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.Η μορφή των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασιστεί αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στη συνέλευση που θα γίνει στο χώρο συγκέντρωσης. Η πρώτη απόφαση που πήραν οι αγρότες των Γρεβενών είναι η ενίσχυση του μπλόκου και με άλλα αγροτικά μηχανήματα, τα οποία θα συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο, χωρίς όμως να κλείσουν προς το παρόν κανέναν δρόμο.

Τα τρακτέρ τους παρατάσσουν  στη νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου   αγρότες, κτηνοτρόφοι και παραγωγοί  της περιοχής. Από τις 12 το μεσημέρι  μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους  «μπαίνουν» δυναμικά  στις κινητοποιήσεις του κλάδου τους χωρίς όμως να κλείνουν το  εθνικό οδικό δίκτυο.

Αποφάσεις για το αν θα κατέβουν σε κινητοποιήσεις και αν θα συμπορευτούν με τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο στο Λατίφι αναμένεται να λάβουν σήμερα οι αγρότες του κάμπου στη συνέλευση που έχουν προγραμματίσει για τις 6.30 το απόγευμα στα Λεχαινά.
Λόγω κωλύματος, η σύσκεψη των αγροτών με τους φορείς του νομού Αργολίδας, μεταφέρεται για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, στο Άργος.

Οι εκπρόσωποι του μπλόκο της Αργολίδας, με ανακοίνωσή τους, καλούν τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία αυτοαπασχολουμένων, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φορείς του λαϊκού κινήματος να συμμετέχουν σ’ αυτήν με την παρουσία τους.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις