Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής του 2017

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτελεσματική εκτέλεση του προγράμματος Δακοκτονίας για το 2017 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή το 2016 από την αυξημένη προσβολή δάκου κυρίως λόγω της ελλιπούς και καθυστερημένης χρηματοδότησης από το Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά η κατανομή των πιστώσεων στην Πελοπόννησο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες ψεκασμών ώστε να είναι αποτελεσματικοί.

Σημειώνει επίσης ο κ. Τατούλης ότι το 2017 πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας 3,2 εκατομμύρια ελαιόδεντρα επιπλέον του 2016, αλλά και τις ιδιαιτερότητες των ζωνών ΠΟΠ ελαιολάδου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες προβλέψεις τόσο στο χρόνο, όσο και στο ποσό χρηματοδότησης προς την Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισημαίνει τέλος ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία προμήθειας των φυτοπροστατευτικών δακοκτονίας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα που θα έχουν επιπτώσεις τόσο στο χρόνο εφαρμογής των προγραμμάτων, όσο και στην αποτελεσματικότητά τους. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις