Προβολή Κρητικών προϊόντων στο Γερμανικό κρατίδιο Mecklenburg

Σε γαστρονομικές εκδηλώσεις στην πόλη Binz του γερμανικού κρατιδίου Mecklenburg, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου της πόλης, Karsten Schneider, έχοντας την ευκαιρία να προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα και την Κρητική Διατροφή - Κουζίνα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.
 
Την Περιφέρεια εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδια για θέματα πρωτογενή τομέα, Θεανώ Βρέντζου - Σκορδαλάκη.
 
Να σημειωθεί ότι η πόλη του Binz είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο του κρατιδίου Mecklenburg και βρίσκεται στο γερμανικό νησί του Rügen που είναι το βορειότερο νησί της Γερμανίας. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι αναπτυξιακά ακολουθεί καλές πρακτικές διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, κύρια στρατηγική που υλοποιεί και η Περιφέρεια Κρήτης. Και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Rügen έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την Κρήτη, τον τουρισμό και τα προϊόντα της.
 
Στις γαστρονομικές εκδηλώσεις, από την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, προσκεκλημένος και εκείνος του δημάρχου του Binz στα πλαίσια υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας - Αδελφοποίησης με τον δήμο του, καθώς και ο υπεύθυνος του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητήριου Ηρακλείου, Γιώργος Μανουσάκης.
 
Από Γερμανικής πλευράς, παραυρέθηκαν βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων - φορέων, επιχειρηματίες, καθώς επίσης εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν τις εκδηλώσεις προβάλλοντας τα Κρητικά προϊόντα και την Κρητική Κουζίνα, στους Γερμανούς καταναλωτές.
 
Στην διάρκεια εκδήλωσης, η κ. Βρέντζου παρουσίασε τους τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (πρωτογενής τομέας, τουρισμός, πολιτισμός) ενώ διακεκριμένοι σεφ της Kappa Studies που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, παρασκεύασαν και προσέφεραν στους προσκεκλημένους και στους επισκέπτες, παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα όπως απάκι, λουκάνικο, τυροκομικά, μέλι, παξιμάδι, ελιές, κηπευτικά.
 
Στην διάρκεια της παραμονής της Κρητικής αποστολής στην Γερμανική πόλη, η αντιπεριφερειάρχης μεταξύ των άλλων συναντήσεων που είχε, συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης του Κρατιδίου του Mecklenburg και συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Mecklenburg ,γεγονός που βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Έτσι, συμφωνήθηκε να επισκεφθούν το νησί μας το επόμενο διάστημα τόσο ο υπουργός του γερμανικού κρατιδίου όσο και ο δήμαρχος του Binz με αξιωματούχους και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας.
 
Επίσης η κ. Βρέντζου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Δικτύου Οικοτεχνών του νησιού Ρούγκεν, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Πανευρωπαικού Δικτύου Οικοτεχνών.
 
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε και στην διεθνή έκθεση του Βερολίνου «GREEN WEEK», όπου στην διάρκεια εκδήλωσης ομάδα Κρητικών σεφ, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Καλαθάκη, ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, προσφέροντας παραδοσιακά φαγητά, τοπικά προϊόντα.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις