Κινητοποίηση αγροτών και ΠΑΣΕΒΕ αύριο στην Εφορία Καρδίτσας

Σήμερα στις 11 το πρωί αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Καρδίτσας. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΑΣΕΒΕ η οποία σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα «σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους αυτοκινητιστές, οι οποίοι όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες:

– προσπαθούν να επιβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά, σε όλους τους κλάδους και τους τομείς της οικονομίας

– αδυνατούν να πληρώσουν τους άδικους φόρους που φορτώνονται στην πλάτη τους.

– είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν ανασφάλιστοι, γιατί η εισφορά στο ταμείο «δεν βγαίνει».

– ζουν με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι τους, ιδιαίτερα μετά την απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης να στείλει στο ΚΕΑΟ ακόμα και οφειλές κάτω από 5.000€.

Τα αδιέξοδα που βιώνουμε σήμερα δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Δεν ήταν αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης και λαθεμένων πολιτικών επιλογών.

Είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση που προήλθε από τη συσσώρευση τεράστιων κερδών σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στην απελευθέρωση της αγοράς, που προωθήθηκαν πιο αποφασιστικά με το ξέσπασμα της κρίσης ως σήμερα με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, επιδιώκοντας τη δημιουργία νέου γύρου κερδοφορίας για όσους θησαύριζαν και πριν την κρίση.

Από κοινού με τους αγρότες:

• Να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

• Να απαιτήσουμε την άμεση απόσυρση της κυβερνητικής απόφασης για διαβίβαση στο ΚΕΑΟ των χρεών μας προς τα ασφαλιστικά ταμεία για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ.

• Να απαιτήσουμε να μη γίνει καμία κατάσχεση για χρέη ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων αγροτών και μικρών αυτοαπασχολούμενων».

  •  
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις