Ταΐστε τις μέλισσές σας με τις καλύτερες μελισσοτροφές Apifonda

Το μέλι είναι ένα από τα πιο αρεστά προϊόντα της ελληνικής αγοράς. Για να φτάσει ένας μελισσοκόμος να βγάλει το μέλι όλου του χρόνου, έχουν προηγηθεί πολλές ενέργειες που βελτιώνουν την ποιότητα του μελιού, σημαντική εκ των οποίων είναι η μελισσοτροφή με την οποία θα τραφούν οι μέλισσες για να αποδώσουν τα καλύτερα μελισσοκομικά είδη.

Ποιες είναι οι καλύτερες μελισσοτροφές για να ταΐσετε τις μέλισσές σας;

ΑΠΙΦΟΝΤΑ

Οι τροφές Apifonda περιέχουν καθαρή ζάχαρη, χωρίς προσμίξεις, με μόνο 8% νερό. Στο μείγμα προστίθεται και το ένζυμο ιμβερτάση, που υπάρχει και στον ίδιο τον οργανισμό της μέλισσας. Ο λόγος που το ένζυμο αυτό είναι απαραίτητο, είναι επειδή διασπά τη ζάχαρη με αποτέλεσμα να είναι η πάστα της τροφής μαλακή άρα με πιο εύκολη λήψη από τη μέλισσα.

Πότε πρέπει να ταΐζετε απιφόντα; Η απάντηση είναι απλή. Όλες τις εποχές γιατί η καθεμία προσφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα. Τον χειμώνα παρατηρείται αύξηση του σμήνους των μελισσών, αποφεύγοντας τη δυσεντερία. Την άνοιξη παρατηρείται θεαματική αύξηση της γονιμότητας. Τέλος, σε όλες τις περιόδους ανθοφορίας, μπορείτε να την ταΐζετε.

Neopoll

Το νεοπόλ έχει σύσταση απιφόντα, με φυσική γύρη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες. Την άνοιξη οι μέλισσες είναι ευάλωτες σε ασθένειες, αυτό σημαίνει ότι το νεοπόλ θα κάνει καλό και είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ταΐσετε. Το φθινόπωρο από την άλλη η τροφή αυτή πάλι είναι απαραίτητη λόγω έλλειψης της γύρης.

Tips που δεν πρέπει να αγνοήσετε

  • Εμπιστευθείτε τις μελισσοτροφές που αποτελούνται από ζάχαρη και νερό για να αποφύγετε τις ασθένειες.
  • Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε ειδικές περιόδους, πρέπει να ταΐζετε τις μέλισσές σας με σιρόπι, μόνο αργά το απόγευμα, αποφεύγοντας την λεηλασία.

Βρείτε εδώ όλα τα μελισσοκομικά είδη  που μπορούν να σας χαρίσουν την καλύτερη ποσότητα και ποιότητα μελιού. Παράγονται στη Γερμανία από την Südzucker!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις