Καθυστερήσεις στην ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων δεκάδων αγροτών της Λάρισας

Σημαντική καθυστέρηση παρουσιάζουν τα έργα της ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων δεκάδων αγροτών της Λάρισας, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, αγρότης, ανέφερε ότι 60 αγρότες έλαβαν ειδοποιήτηρια για να πληρώσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου ( του περασμένου) τα χρήματα προκειμένου να προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα για την ηλεκτροδότηση αγροτικών γεωτρήσεων στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Πηνειού.

«Πληρώσαμε 4.000 με 5.000 ευρώ ο καθένας- το ποσό δεν είναι μικρό- προκειμένου φέτος να μην χρησιμοποιήσουμε πετρέλαιο για τη λειτουργία των γεωτρήσεων. Να κάνει η ΔΕΔΔΗΕ τα έργα , κολώνες, καλώδια κλπ, προκειμένου οι γεωτρήσεις να πάρουν ρεύμα και έτσι να ποτίζουμε τα χωράφια μας. Πολλοί από εμάς φτιάξαμε και οικίσκους, περάσαμε ηλεκτρολογικό πίνακα κλπ, ένα κόστος ακόμη 4.000-5.000 ευρώ! Και το ρεύμα ακόμη να έρθει. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι ακόμη δεν έχει προμηθευτεί ο εργολάβος τα υλικά!»

Κανονικά θα έπρεπε τα έργα να είχαν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ.Παπαγιαννούλη. Μέσα Απριλίου, συνήθως, αρχίζει το εντατικό πόστισμα των καλλιεργειών και οι αγρότες ανησυχούν για το τί θα γίνει. Ο δ/ντης της ΔΕΔΔΗΕ είπε στους λαρισαίους αγρότες οτι τα έργα θα αρχίσουν εντός Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις