Αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στο νομό Καρδίτσας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Καρδίτσας με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στο νομό από τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν περάσει 15 μήνες και είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2015. Επίσης πέρασαν 4 μήνες από την τελευταία διαμαρτυρία των ανταποκριτών ΕΛΓΑ Καρδίτσας προς τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας αλλά και για το είδος της εργασιακής τους σχέσης. «Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΛΓΑ το μόνο που επικαλούνται είναι ότι η διαδικασία είναι κάπου ανάμεσα στο Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Θεωρούμε κοροϊδία προς την πλευρά μας, την όλη μεθόδευση από την πλευρά της διοίκησης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι υποχρεώσεις που θέτουν οι μνημονιακοί νόμοι (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) δεν επιτρέπουν την καταβολή των δεδουλευμένων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, τους εφαρμόζει κατά γράμμα. Δεν θα μετατραπούμε σε απλήρωτους εργαζόμενους όπως ίσως επιθυμούν.

Εάν δε, λάβουμε υπόψη την συνολική συμπεριφορά του Οργανισμού απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού, καθώς και στον αγροτικό κόσμο, αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται μια ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών του ίσως και προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Υπερασπιζόμαστε έναν δημόσιο ΕΛΓΑ και είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμισή του.

Απέχουμε από τα καθήκοντά μας (Ως ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στην Καρδίτσα) , μέχρι τουλάχιστον την καταβολή των δεδουλευμένων μας και την αποσαφήνιση της εργασιακής μας σχέσης από εδώ και πέρα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις