Τριακόσια ευρώ ανά τριετία για το σήμα του Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος

Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι ο καθορισμός των  όρων και των προϋποθέσεων,για την πιστοποίηση ενός Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος, όπως αυτό ορίζεται στο αρ.52 ν. 4235/2014 και την απονομή Ειδικού Σήματος, τα οποία θα συμβάλλουν: α) στην ενίσχυση της αγροτικής δραστηριότητας β) στην προαγωγή εναλλακτικών μορφών αγροτικής δραστηριότητας και γ) στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΆ  ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ
Για   τη   χορήγηση   του   σήματος   οι   ενδιαφερόμενοι   υποβάλλουν   στον   «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
α. Αίτηση   (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1) στην οποία δηλώνονται: ι) τα στοιχεία του αιτούντος φυσικού ή νομικού προσώπου, ιι) ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), ιιι) η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) στην οποία ανήκει, ιν) στοιχεία επικοινωνίας του αιτούντος και του νόμιμου εκπροσώπου (τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομική διεύθυνση), και ν) η έδρα του πολυλειτουργικού αγροκτήματος,   με πλήρη στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης.

Επιπλέον, αναγράφονται αναλυτικά:
α) οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός του πολυλειτουργικού αγροκτήματος,
β) περιγράφεται η τοποθεσία του αγροκτήματος και

γ) επισυνάπτεται διάγραμμα της περιοχής (σκαρίφημα ή αποτύπωση χάρτη), στο οποίο σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης.

 Προαιρετικά, μπορεί να δηλώνεται ο προσανατολισμός  του πολυλειτουργικού αγροκτήματος, όπως περιγράφεται στο αρ. 5 της παρούσας. Στην περίπτωση   που   ένα   πολυλειτουργικό   αγρόκτημα   περιλαμβάνει   χώρο εκπαίδευσης/επίδειξης /παρακολούθησης θα πρέπει στην αίτηση να δηλώνεται και η δυναμικότητα του χώρου ως προς τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των εκπαιδευόμενων και αν επιθυμεί ο/η δικαιούχος να χαρακτηριστεί ως επιδεικτικός αγρός, βάσει του αρ. 5 της παρούσας απόφασης. 
β. Αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο. Στην περίπτωση σύμπραξης μεταξύ φυσικών προσώπων ή/και νομικών προσώπων κατατίθεται σχετικό συμφωνητικό έγγραφο καθώς και αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του νόμιμου εκπροσώπου της σύμπραξης.
γ. Επιχειρηματικό σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας της εκμετάλλευσης τριετούς δράσης. 
δ. Αντίγραφο ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης, έκδοσης τελευταίου τριμήνου, από το   οποίο   να   προκύπτει,   ότι   ο   αιτών   δεν   έχει   καταδικαστεί  αμετάκλητα   για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης,εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη. Το ανωτέρω δικαιολογητικό αναζητείται αυτεπάγγελτα
ε. Οικοδομικές άδειες των κτηρίων του αγροκτήματος ή σχετική νομιμοποίηση αυθαιρέτων   κτισμάτων   (εξαιρούνται   τα   πρόχειρα   καταλύματα   κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων).
στ. Πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το σύνολο του αγροκτήματος
ζ. Πιστοποιητικό εγγραφής στο ΜΑΑΕ
η  Αντίγραφο της τελευταίας χρονικά κατατεθείσας Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης
θ. Πιστοποιητικά απεντόμωσης και μυοκτονίας για τους κύριους και αποθηκευτικούς χώρους.
ι. Σκαρίφημα ή κάτοψη του αγροκτήματος όπου θα σημειώνονται όλα τα κτίσματα και οι περιοχές δραστηριοτήτων του αγροκτήματος

ΧΡΗΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ
1) Χρήση σήματος:Το Σήμα μπορεί να χρησιμοποιείται σε έντυπο και διαφημιστικό υλικό ή ως επισήμανση επί της συσκευασίας των προϊόντων οικοτεχνικής παραγωγής. 
2) Τέλη: Για την απονομή και τη χρήση του Σήματος η επιχείρηση καταβάλλει στον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», κατά περίοδο χρήσης (τριετία), τέλος χρήσης το οποίο ανέρχεται στα 300€.
Για την εξέταση απονομής του Σήματος από τον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» καταβάλλεται ποσό 50 € κατά την υποβολή της Αίτησης, το οποίο συμψηφίζεται σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η απονομή του Σήματος. 
3) Ανάκληση Σήματος :
α)Σε περίπτωση ανάκλησης του δικαιώματος χρήσης του σήματος κατόπιν αίτησης του   κατόχου   του   Σήματος,   πραγματοποιείται   εκκαθάριση   των   οικονομικών υποχρεώσεων   αυτού   με   βάσει   τα   δωδεκατημόρια   των   τελών   χρήσης.   Τυχόν πιστωτικό ή χρεωστικό υπόλοιπο βαρύνει ή τον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» ή το αγρόκτημα,αντίστοιχα. 
β) Το   Σήμα   ανακαλείται   άμεσα   από   τον   «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ»,   στις   κάτωθι περιπτώσεις:

1) Ο/Η κάτοχος του σήματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις του ν.3874/2010 (151
Α ́), όπως κάθε φορά ισχύει.  
2) Αποδεδειγμένα και για δύο συνεχόμενα έτη δεν προάγονται οι στόχοι και δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ενός πολυλειτουργικού αγροκτήματος.
3) Το πολυλειτουργικό αγρόκτημα άλλαξε χαρακτήρα, ή δεν ανανέωσε τα σχετικά νομιμοποιητικά του έγγραφα ή έπαψε να λειτουργεί.
4) Ο/Η κάτοχος έχει κηρύξει  πτώχευση 
5) Ο/Η κάτοχος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για αδικήματα παραβίασης της αγορανομικής νομοθεσίας. 
6) Ο/Η κάτοχος έχει υποβάλλει αίτημα διαγραφής του από το μητρώο Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων.
7)   Ο/Η   κάτοχος   έχει   προβεί     σκοπίμως   σε   δήλωση   ψευδών   ή παραπλανητικών στοιχείων. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις