Το θέμα της δημιουργίας της διεπαγγελματικής οσπρίων

Το θέμα της δημιουργίας της διεπαγγελματικής οσπρίων και η καταστατική του ίδρυση τέθηκε από τους εκπροσώπους των αγροτών προς τον Υπουργό Βασ. Κόκκαλη. Το μεγάλο ενδιαφέρον των παραγωγών για καλλιέργεια οσπρίων και τη μεταποίηση που μπορεί να γένει μέσω της οργάνωσης των αγροτών σε Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγώγων.

Η πρόβλεψη της προστασίας του Ελληνικού προϊόντος, που κινδυνεύει από το πρόβλημα των Ελληνοποιήσεων, το οποίο είναι και το πρωτεύον και ο άμεσος στόχος για δημιουργία Ελληνικού πιστοποιημένου σπόρου σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και το Υπουργείο.
Τα παραπάνω τέθηκαν από τους εκπροσώπους προς τον Υπουργό και εκείνος από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι η πρωτοβουλία του θα είναι άμεση για το καταστατικό και την ίδρυση της διεπαγγελματικής. Συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει πραγματικότητα το θέμα της πιστοποίησης του Ελληνικού σπόρου και η προστασία της Ελληνικής παραγωγής.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ¨ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ¨ κ. Στεργίου Νικόλαος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου κ. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Τσιχίτας Χρήστος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Θεσπρωτίας κ. Παρόλας Βασίλειος και ο πρόεδρος του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών κ. Σιδερόπουλος Χρήστος με τον γραμματέα του Α.Σ. κ. Μαντζώνη Ελευθέριο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις