Κ. Αγοραστός: «Το νερό είναι ζωή και παραγωγή»

Ένα σύγχρονο δίκτυο υπογείων αγωγών άρδευσης απέκτησε η Βασιλική Καλαμπάκας καθώς παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το τμήμα του έργου «Κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων για την ορθολογική αξιοποίηση υφιστάμενων κρατικών γεωτρήσεων του Δ.Δ Βασιλικής Δήμου Καλαμπάκας» προϋπολογισμού 735.000 ευρώ, που εξοικονομεί σημαντικές ποσότητες νερού και προστατεύει κατ’ επέκταση το περιβάλλον.

Αντικείμενο του έργου  ήταν η κατασκευή υπόγειων αρδευτικών δικτύων στα αγροκτήματα Βασιλικής, Θεόπετρας και Περιστέρας του Δήμου Καλαμπάκας Π.Ε Τρικάλων. Κατά την παράδοση του έργου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός  σημείωσε τα εξής:

«Είναι μία σημαντική ημέρα για την ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής στην Καλαμπάκα, καθώς ολοκληρώθηκε ένα έργο για το οποίο η Νομαρχιακή Αρχή είχε κάνει την προμελέτη που αλλάζει προς το καλύτερο αφενός την παραγωγικότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων, διευκολύνοντας παράλληλα το έργο των αγροτών, αλλά και προστατεύει σημαντικά το περιβάλλον εξοικονομώντας νερό και ενέργεια. Η ορθολογική χρήση των υδάτων στη Θεσσαλία, που όλοι ξέρουμε πως είναι ελλειμματική στο υδατικό της ισοζύγιο, αποτελεί μονόδρομο ώστε η περιοχή μας να αποφύγει τον εφιάλτη της ερήμωσης, να συνεχίσει να παράγει, να αναπτύσσεται και να προσφέρει εθνικό πλούτο στην πατρίδα μας. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο έργο για τον αγροτικό κόσμο, ένα ακόμη έργο που πιστοποιεί στην πράξη την αποφασιστικότητά μας για στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και της χώρας».

Τα έργα στα αγροκτήματα Θεόπετρας και Περιστέρας ολοκληρώνονται και παραδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά την επίσκεψη στο έργο ήταν ακόμη παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Γιώργος Μπουτίνας, Γιώργος Τσίγκας, Απόστολος Κολίτσας μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Καλαμπάκας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αναλυτικά κατά αγρόκτημα οι εργασίες που έγιναν αφορούν:

- στο Αγρόκτημα Βασιλικής - Γεωτρήσεις ΤΒ-26 και ΒΝ-121:
• Κατασκευή υπόγειων δικτύων από P.V.C. 12,5 Atm. μήκους 2.400 μ. διαμέτρου Φ280 και 2.470 μ. διαμέτρου Φ160.
• Προμήθεια και τοποθέτηση ρυθμιστή στροφών 200 Hp στη γεώτρηση ΤΒ-26 και ρυθμιστή στροφών 180 Ηp στη γεώτρηση ΒΝ-121.

- στο Αγρόκτημα Θεόπετρας - Γεωτρήσεις ΤΘ-1, ΤΘ-2, ΤΘ-4 και ΤΘ-5:
• Κατασκευή υπόγειων δικτύων από P.V.C. 12,5 Atm. μήκους 60 μ. διαμέτρου Φ280 και 4.270 μ. διαμέτρου Φ200.

-στο Αγρόκτημα Περιστέρας - Γεώτρηση ΒΝ-136:
• Κατασκευή υπόγειου δικτύου από P.V.C. 12,5 Atm. μήκους 380 μ. διαμέτρου Φ225 και 320 μ. διαμέτρου Φ160.
• Προμήθεια και τοποθέτηση ρυθμιστή στροφών 150 Hp στη γεώτρηση ΒΝ-136.

Σήμερα παραδόθηκε το υποέργο για το πρώτο αγρόκτημα, αυτό της Βασιλικής και τον επόμενο μήνα θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα δύο (Θεόπετρα, Περιστέρα).

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις