Π.Ε.Ο.Π.Π: για τα κόκκινα δάνεια

Υπόμνημα της ( Π.Ε.Ο.Π.Π.) Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών για τα κόκκινα δάνεια. Ακολουθεί αναλυτικά το υπόμνημα:

ΕΠΕΙΓΟΝ  ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΠΡΟΣ,

  • ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  κ.ΑΛΕΞΗ  ΤΣΙΠΡΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,

  • ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Δ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Κ.Κ.Ε

ΠΟΤΑΜΙ

ΑΝΕΛ

ΕΝΩΣΗ   ΚΕΝΤΡΩΩΝ

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ  κ.ΔΗΜΟ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟ  κ. ΒΑΓΓΕΛΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ κ.ΓΙΑΝΝΗ  ΤΣΙΡΩΝΗ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ κ.ΒΑΣΙΛΗ  ΚΟΚΚΑΛΗ

  • ΔΙΟΙΚΗΤΗ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.ΓΙΑΝΝΗ  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

 

 

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Με λύπη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεν θα συμπεριληφθούν τελικά τα κόκκινα εγγυημένα δάνεια των κτηνοπτηνοτρόφων, διότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στην πίεση των Τραπεζών οι οποίες και ζήτησαν την εξαίρεση.

Όλο το χρονικό διάστημα το οποίο μεσολάβησε από την εξαγγελία του μέτρου μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, η κυβέρνηση διατυμπάνιζε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι στο μέτρο θα συμπεριληφθούν και τα δάνεια των πτηνοκτηνοτρόφων καθώς επίσης και οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, δυστυχώς εξαπατούνται  οι  αγρότες και υποκύπτετε  στα συμφέροντα των τραπεζών και αναγκάζετε τους κτηνοπτηνοτρόφους σε αφανισμό.

 Όπως σας είναι γνωστό, τα ποσά των εγγυημένων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν στους κτηνοπτηνοτρόφους είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά τα οποία χορηγήθηκαν σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και χρησιμοποιήθηκαν στις εκμεταλλεύσεις τους  για κάλυψη αναγνωρισμένων ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν από  άστοχες ενέργειες της πολιτείας.

 ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ;

ΕΝΔΙΔΕΤΕ ΣΤΟ ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΕ ΣΑΝ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΟΧΩΝ  ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΟΛΗΓΟΥΣ  ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

 Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων έστω και αυτή την ύστατη στιγμή και να αποτρέψετε το έγκλημα το οποία επιχειρείτε στον μοναδικά παραγωγικό τομέα ο οποίος απέμεινε στην πατρίδα μας πριν να είναι αργά.

 

ΜΕ  ΕΝΤΟΛΗ   Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.

Απόστολος Ζιώγας

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις