«Κανόνι» της εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας καπνών «Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ»

Συθέμελα τραντάχθηκε ο αγροτικός ιστός του Ν. Καρδίτσας απ’ το διαφαινόμενο «κανόνι» της εταιρείας επεξεργασίας και εμπορίας καπνών «Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ».
Από τις συνολικές οφειλές ύψους 7,6 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς της χώρας, ποσό της τάξεως των 1,8 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι αφορά τους παραγωγούς του ν. Καρδίτσας. Χρήματα που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να λάβουν μέχρι τα τέλη του 2016 και φτάσαμε πλέον στη νέα σπορά.

Αρκετοί παραγωγοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσουν σε σπορά, ενώ η λογική του… «βερεσέ» στους γεωπόνους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Όπως είναι ήδη γνωστό στην εταιρεία από τον περασμένο Οκτώβριο έχει επιβληθεί παύση εξαγωγών, εξέλιξη που ουσιαστικά την «στραγγάλισε».
Αχτίδα φωτός είχε διαφανεί για τους καπνοπαραγωγούς στις αρχές Μαρτίου όταν με προσωρινή δικαστική απόφαση τους δόθηκε το δικαίωμα να πάρουν πίσω τα καπνά ώστε να πωληθούν σε άλλους εμπόρους, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να συνέβαλε ακόμη και η διοίκηση του ομίλου.
Αμεση ήταν όμως η απάντηση συτημικής Τράπεζας που μπλόκαρε την διαδικασία καθώς όπως φαίνεται διεκδικεί οφειλές.

Μάλιστα προγραμματισμένο δικαστήριο για τον Απρίλιο, με στόχο να ανανεωθεί η δικαστική εντολή, αναβλήθηκε με αποτέλεσμα οι καπνοπαραγωγοί να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Εδώ να σημειωθεί πως η πολιτεία απλά παραρακολουθεί -αν το κάνει κι αυτό- τις εξελίξεις!

 

πηγη

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις