Σε απόγνωση οι κρητικοί αγρότες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν μεταβεί αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα, μαζί με νταλίκες έμφορτες με πρώιμα κηπευτικά μετά τις διαβεβαιώσεις που είχαν - όπως οι ίδιοι λένε- ότι θα έφευγε απόψε πλοίο, προκειμένου τα προϊόντα τους να προωθηθούν στις αγορές.Σύμφωνα ωστόσο με επίσημη ανακοίνωση που δόθηκε από τις Μινωικές λίγο πριν τις 11 το βράδυ, το καράβι δε θα αποπλεύσει.   

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεότερη ενημέρωση για το πότε θα φύγουν οι αγρότες με τα ευπαθή προϊόντα τους, αλλά και οι ταξιδιώτες θα δοθεί στις 10 το πρωί, όταν θα συνεδριάσει η ΠΝΟ για να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την απεργία.

Οι αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα,όπως υποστηρίζουν, τα προϊόντα τους θα καταστραφούν αν δεν διακινηθούν και επιμένουν στη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι αγρότες της Κρήτης σε βάρος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην υπόθεση που εκδικάστηκε  το πρωί στα δικαστήριο του Ηρακλείου.

Το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο, από τη στιγμή που στο Ηράκλειο δεν μπορούσε να παραστεί αντίδικος από την πλευρά της ΠΝΟ κι έτσι τα μέτρα θα εκδικαστούν το πρωί της Παρασκευής στο αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά, πόλη στην οποία εδρεύει η ΠΝΟ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις