Εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση σε  Κοζάνη και  Λάρισα

Εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι στην πόλη της Κοζάνης και στις γύρω περιοχές.

 Ένα τέταρτο ήταν αρκετό να φέρει την καταστροφή στους Πύργους Εορδαίας, όπου, χθες το απόγευμα, η καταρρακτώδης βροχή, η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι, άνοιξαν μεγάλες πληγές στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο και ειδικότερα στις δενδροκαλλιέργειες, αφού, σε ορισμένα κτήματα το χαλάζι «ξερίζωσε» το σύστημα με τα αντιχαλαζικά δίχτυα προστασίας, παρασύροντας στην πτώση του καλλιέργειες με μήλα και κεράσια. 

 Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και ζητούν να επισκεφθεί άμεσα την πληγείσα περιοχή κλιμάκιο της Πολιτικής προστασίας και του ΕΛ ΓΑ για να καταγράψουν τις ζημιές και να μεριμνήσουν για τα περαιτέρω.

Καλλιέργειες με βαμβάκι, σιτάρι, βιομηχανική τομάτα και ψυχανθή χτύπησαν η δυνατή νεροποντή και το χαλάζι, που σημειώθηκαν το απόγευμα στο νομό Λάρισας.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν» ο Δήμος Κιλελέρ και η ευρύτερη περιοχή των Χαλκιάδων στα Φάρσαλα, όπου το χαλάζι έπληξε χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα

Η αγωνία των παραγωγών κορυφώνεται καθώς είδαν τους κόπους μιας χρονιάς να χάνονται μέσα σε λίγα λεπτά και ζητούν τώρα την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις