Μεγάλες ζημιές σε μηδική και ελιές από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία

Οι ισχυροί άνεμοι, η έντονη βροχή και η χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές, επηρέασαν, δυστυχώς, πολλές καλλιέργειες και στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι αγρότες από νωρίς το πρωί σήμερα επικοινωνούν με τον ΕΛΓΑ Αγρινίου και προχωρούν σε αναγγελία των ζημιών, με τις περισσότερες να αφορούν σε μηδική και ελαιοκαλλιέργειες.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επικοινωνία που είχε η Ένωση Αγρινίου με το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναγγελίες για ζημιές σε καλλιέργειες λόγω χαλαζόπτωσης σε χωριά της ευρύτερης περιοχής της Τριχωνίδας (Παπαδάτες, Ματαράγκα, Αβώρανη, Καλύβια).

 

Ενημέρωση για προβλήματα σε ελιές υπήρξε και από παραγωγούς του Μενιδίου, ενώ ζημιές σε κομμένη μηδική καταγράφονται και στην ευρύτερη περιοχή της Αμφιλοχίας.

 

Να σημειωθεί ότι η ελιά βρίσκεται αυτό το διάστημα στο στάδιο της καρπόδεσης και, οι τυχών ζημιές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα, καλύπτονται συνήθως από τον Οργανισμό Ασφαλίσεων.

 

Σε κάθε περίπτωση, έντονη η κακοκαιρία και η χαλαζόπτωση, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί και σήμερα, ήταν το χειρότερο σενάριο για τους καλλιεργητές και ειδικά για τους ελαιοπαραγωγούς, που τη φετινή χρονιά ανέμεναν έτσι και αλλιώς μικρότερη παραγωγή σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Η πλήρης εικόνα πρόκειται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, καθώς οι παραγωγοί έχουν περιθώριο 15 ημερών μέχρι να υποβάλλουν αναγγελία ζημιάς στους ανταποκριτές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις