Νέα  χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Νέα έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στους δήμους Μουζακίου και Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. 

Για δεύτερη φορά χαλαζόπτωση έπληξε συγκεκριμένες περιοχές και αποτελείωσε ο,τι είχε αφήσει η προηγούμενη, από δενδρώδεις καλλιέργειες και κηπευτικά παραλιμνίως σε Κερασιά, Μορφοβούνι, Κρυονέρι, Καλύβια Πεζούλας, Καλύβια Φυλακτής, Νεοχώρι μέχρι χαμηλά στον Μπελοκομύτη.

 Μικρότερης έντασης χαλαζόπτωση σημειώθηκε και σε άλλα χωριά του δήμου, με βροχή και ισχυρούς ανέμους, ενώ ζημιές υπάρχουν και σε υποδομές, όπως στο παλιό δημαρχείο Πεζούλας, στις κατασκηνώσεις Νεράιδας, και στο βοτανικό κήπο, ενώ υπήρξε και πτώση δέντρων. 

Οι άστατες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών καθώς και η χαλαζόπτωση που έπληξε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στην περιοχή του δήμου Σοφάδων,έχει φέρει τους παραγωγούς, κυρίως της μηδικής, σε απόγνωση.

Ζημιές προκάλεσε σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων η έντονη βροχόπτωση, η οποία σε αρκετές περιοχές συνοδεύτηκε και από χαλαζόπτωση.

Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας η έντονη βροχή και το χαλάζι προκάλεσαν ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα.
Προβλήματα προκλήθηκαν και σε περιοχές που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα και συγκεκριμένα στο Γενέσι, το Ξυλοπάροικο, τον Άγιο Βησσαρίωνα, τη Φήκη, το Βαλτινό. Στις παραπάνω περιοχές προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις