Στο δρόμο βγαίνουν στο τέλος Ιουνίου οι αγρότες

Στο δρόμο του αγώνα θα βρεθούν για μια ακόμη φορά οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, διεκδικώντας την επίλυση των χρόνιων και άλυτων οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν , τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) ανακοίνωσαν τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδίας και αφορούν στις συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας στις 29 Ιουνίου έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ  και του ΟΓΑ στη Λάρισα, ενώ προηγούμενα στις 24 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση που διοργανώνεται στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Εισηγητικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας, υπογράμμισε ότι ο αγροτικός κόσμος δέχεται νέα επίθεση, κουβαλώντας στην πλάτη του και άλλα τα παλιά προβλήματα. Η επίθεση αφορά, όπως είπε,στα συνεχιζόμενα προβλήματα με τον ΕΛΓΑ, με τη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τα μνημόνια παλιά και νέα δίνουν ένα ακόμα κτύπημα με την φορο-εισπραπτική λογική των υδρομέτρων και στα αγροτεμάχια και στην οικιακή χρήση.

Ο κ. Μπούτας σημείωσε και υπογράμμισε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες (χαλαζόπτωση- έντονες βροχοπτώσεις) ήρθαν ως επιπλέον πλήγμα για τους αγρότες κυρίως όσων ασχολούνται με τα οπωροκηπευτικά, τα μποστάνια, τα σιτάρια και το τριφύλλι, οι οποίοι μετράνε ζημιές πάνω από το 70% της παραγωγής τους.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η  ΕΟΑΣΚ διεκδικεί  αποζημιώσεις για δύο «κοψιές» στα τριφύλλια, αποζημιώσεις στα πεπόνια (στο 100%) για άκαιρες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις και άμεση καταβολή των περσινών αποζημιώσεων στους παραγωγούς, ενώ στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα προς την κυβέρνηση είπε ότι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις