Κατατέθηκε  ο φάκελος για την αναγνώριση της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ

Κατατέθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο φάκελος για την αναγνώριση της Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Φέτας ΠΟΠ (Ε.∆.Ο.Φ.).

Στην οργάνωση μετέχουν ο ΣΕΚ εκπροσωπώντας την παραγωγή και η Ο.∆Ι.Π.ΠΑ.Φ. µε τον Σύλλογο Τυρο̟αραγωγών Θεσσαλίας – Ελλάδας τη μεταποίηση και την εµπορία.

Σκοπός της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας που θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση της αγοράς στον τομέα της Φέτας και του αιγοπρόβειου γάλακτος καθώς και την προώθησή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Λαμβάνοντας δε πάντοτε υπόψη της τα συμφέροντα των καταναλωτών, επιδιώκει την αυστηρή τήρηση των εθνικών και ενωσιακών προϋποθέσεων, προδιαγραφών και όρων, που τίθενται για την παραγωγή της «ΦΕΤΑΣ» ΠΟΠ καθώς και τη διασφάλιση από τυχόν α̟ποµιµήσεις και παραπλανήσεις του καταναλωτή στα προϊόντα αιγο̟πρόβειου γάλακτος. Η Εθνική ∆ιεπαγγελµατική Οργάνωση Φέτας και οι φορείς που την απαρτίζουν είναι πάντα πιστοί στις αρχές της ενότητας και της συµµετοχής όλων, σύμφωνα και µε τη φιλοσοφία του ευρωπαϊκού κανονισμού που διέπει τις διεπαγγελµατικές οργανώσεις.

Σε µια προσπάθεια συναίνεσης και συμφωνίας µε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς τονίζεται ότι η Εθνική ∆ιε̟παγγελµατική Οργάνωση Φέτας ΠΟΠ είναι ανοιχτή για τη συµµετοχή και όλων των άλλων φορέων (ΣΕΒΓΑΠ & ΠΕΚ) που εµ̟πλέκονται στην παραγωγή αιγο̟πρόβειου γάλακτος, στη µμεταποίηση και την εµπορία, όπως αυτό επισημαίνεται και στην εν λόγω αίτηση αναγνώρισης που κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι η ευκαιρία, και παράλληλα η µμεγάλη ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τη φέτα ΠΟΠ όπως και τα άλλα τυριά που παράγονται από αιγοπρόβειο γάλα από αθέμιτες πρακτικές αλλά και από κάθε προσπάθεια σφετερισμού µε σκοπό να πετύχουμε την πλήρη κατοχύρωση της Φέτας στις εµπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. µε τρίτες χώρες.

Από την πλευρά µας θα προασπίσουμε το συμφέρον του προϊόντος και θα συμβάλουμε αποφασιστικά στη ισότιμή συµµετοχή όλων, µε σκοπό να προασπισθεί η αναγνωρισιµότητα και η αυθεντικότητά του.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις