Δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό στη Λάρισα

Ξεκίνησε από την Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουλίου η υποβολή των αρχικών αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων τους παραγωγούς που καλλιεργούν ελιές και ροδιές, το φυτικό κεφάλαιο των οποίων ζημιώθηκε (σπασίματα κλάδων, ξηράνσεις δένδρων, σχισίματα) από τους παγετούς και τις ισχυρές χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017.

Ο Δήμος Λαρισαίων έλαβε σχετική οδηγία να υποβάλουν οι παραγωγοί τις αρχικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης και διευκρινίζεται πως δεν θα υποβληθούν αρχικές αιτήσεις σε περίπτωση απώλειας παραγωγής.

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και στη φυτική παραγωγή, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός, χιονοπτώσεις) μπορούν να ενισχυθούν μόνο όταν το κατώτερο όριο απωλειών υπερβαίνει το 30% σε επίπεδο Π. Ενότητας, με βάση τη μέση παραγωγή των ζημιωθέντων καλλιεργειών κατά το έτος ζημιάς (2017) σε σύγκριση με τη μέση παραγωγή των προηγούμενων τριών ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, θα πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή, με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις