Αποζημίωση ζητούν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωση της ζητά τη λήψη μέτρων για τους πληγέντες παραγωγούς  μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας την Κυριακή 16 Ιουλίου (ανεμοθύελλα-βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) και προκάλεσαν καταστροφές σε αρκετές περιοχές στην αγροτική παραγωγή, σε κηπευτικά, καλαμπόκια, μηδική, αμπέλια, ιδιαίτερα στην περιοχή του Θέρμου.

Άμεσα απαιτεί:

·         Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών.

·         Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μέτρων.

·         «Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να γίνει αλλαγή τουκανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους», καταλήγει η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις