ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ: για τους δασικούς χάρτες

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την τροπολογία του που θα ενσωματωθεί στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια της ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών, έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια θετική εξέλιξη, για την οποία, άλλωστε, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ είχε έγκαιρα παρέμβει, με επιστολή προς την ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος, αλλά και με σειρά άλλων πρωτοβουλιών, προκειμένου να καταδειχθεί η ανάγκη να δοθεί το χρονικό περιθώριο για «την αποφυγή καταστάσεων που με αρνητικό πρόσημο θα εμφανιστούν, εάν σήμερα δεν φροντίσουμε για το αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επιστολή στον Αν. Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Το θέμα εξάλλου, κυριάρχησε και κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Παύλος Σατολιάς με τον Yπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Yπουργού στο Συνεταιρισμό Καλαβρύτων.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει ότι το αίτημα ικανοποιήθηκε μερικώς, αφού δόθηκε μικρότερη παράταση από αυτή που ο Φορέας αιτήθηκε, όχι σε κάποια λογική πλειστηριασμού, αλλά βασιζόμενος σε πραγματικά δεδομένα, εκτιμά ωστόσο ότι, έστω και με δυσκολία, στο χρονικό περιθώριο που πλέον υπάρχει, θα μπορέσουν οι παραγωγοί να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα κατοχυρώσουν την περιουσία τους.

Προς τούτο, καλούνται οι παραγωγοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα επικαλύψεων ή άλλες τεχνικές δυσκολίες, ΑΜΕΣΑ να απευθυνθούν στα Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών των ΚΥΔ του δικτύου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου να τύχουν της όποιας καθοδήγησης και υποβοήθησης έχουν ανάγκη και να ρυθμίσουν κάθε πιθανή εκκρεμότητα.